Om oss


Om Björfjäll Legal

Björfjäll Legal startade som en sidoverksamhet 2011 av mig, grundaren Andreas Björfjäll. Med tiden blev det mer och mer att göra så i december 2016 beslutade jag mig för att satsa helhjärtat på Björfjäll Legal och avslutade då min tjänst som bolagsjurist. 

I augusti 2017 bestämde familjemedlemmarna att prova på en termin i Spanien. Delar av mitt arbete kommer att ske på distans vid de tillfällen då jag inte är i Sverige. Det förändrar inte något då verksamheten bygger på att i första hand kommunicera via Internet eller via telefon. Det är smidigt, minskar miljöpåverkan och är billigare för alla parter.

Det är en liten byrå men med bred erfarenhet och ett stort personligt engagemang. För att uppnå bästa resultat samarbetar Björfjäll Legal med andra jurister och advokater runt om i Europa, utan extra kostnad för kunden.

Utöver traditionell juridisk rådgivning erbjuder jag skräddarsydda föreläsningar/utbildningar/seminarier inom utvalda rättsområden efter kundens önskemål.

För företag som har behov av en bolagsjurist så erbjuder jag tjänsten ”extern bolagsjurist”, antingen som en interimslösning eller en fast lösning.

Privatpersoner som behöver juridisk vägledning är välkomna att höra av sig. Kontakt och möte kan ske via telefon, mejl eller Skype men även personliga möten, välj det som passar er bäst.

Björfjäll Legal verkar i Växjö med omnejd men hjälper även privatpersoner och företagare i övriga Sverige och då företrädesvis via telefon eller internet.

 

Om grundaren Andreas Björfjäll

Erfaren bolagsjurist/affärsjurist som även har koll på familjerätt och fastighetsrätt. Har under 12 år arbetat som jurist inom IT-sektorn, skogsindustrin och Bank- och finansbranschen. Dessförinnan har jag jobbat 5 år inom IT-sektorn med support av hård- och mjukvara, arrangerat datautbildningar och certifierat mig inom Internetsäkerhet. (CIW)

 

Andreas Björfjäll

Andreas Björfjäll

Grundare / Affärsjurist

Utbildning: Jur. kand. Handelshögskolan Göteborgs Universitet samt Ek. Mag i Strategisk Hantering av Intellektuellt Kapital vid Center for Intellectual Property (CIP) på Chalmers.

Tidigare arbetsgivare: WM Data, Boss Media, Internetstiftelsen i Sverige (IIS), Södra Skogsägarna, Sparbanken Eken samt International Software Technology (IST).

Huvudsakligen arbetat som bolagsjurist, projektledare och personuppgiftsombud.